Nädal 5 - Tea kus sa oled

   Maailm on arenenud kiirelt interneti tulekuga. Viimase paarikümne aastaga on jõudnud veebi kasutus suure hulgani inimkonnast. Sellega kaasnevad aga omad probleemid ja uued reeglid mida peaks jälgima, et mitte valesti käituda. Kõigist neist üks tähtsamaid oleks olukorra hindamine ja arusaam mida kuskil on üldse mõistlik teha.

Igapäevane suhtlus

   Olles igapäevane suhtluskanali messenger kasutaja, oled harjunud tugevalt, et sõnakasutus on vabam ja kõiki kirjavigu alati ei pane tähele. Vabas vestluses on see ka täiesti sobilik, sest vestlus kestab kauem ja eksimine on inimlik. Nägu mõistame on ka teemade valik ja nende kirjeldamine rohkem avatud, sest enamasti on suhtlus personaalsem ja kujunenud kahe inimese vahel juba pikema aja vältel. Seega igapäevases suhtluses on vajalik teada, kellega sa justnimelt nüüd suhtled, sest kui see unustada võid sattuda olukorda, kus suhtled kellegagi nii-öelda valedel teemadel ja see võib tekitada teatud probleeme.

Sotsiaalmeedia kasutus laiemaks suhtluseks

   Suur osa inimesi kasutab sotsiaalmeediat suhtluseks laiema lugejaskonnaga ehk tehes seal postitusi mis on avalikud ja nähtavad kõigile. Antud juhul tuleb juba rohkem hinnata mida, kus ja kuidas postidada. Laia kuulajaskonnaga on lihtne eksida, sest inimesed on väga erinevad ja üksteise mõistmine pole alati nii lihtne. Seetõttu on oluline oma sõnu ja mõtteid valida. Erilist tähelepanu tuleb pöörata levitatavatele trikkidele/ülesannete mida lugejad võiksid kodus järgi proovida.


Kokkuvõttes on tegemist väga suure valdkonnaga ja alati tuleks eelnevalt selgeks teha endale kellega su suhtlus toimub ja vastvaalt sellele valida ka suhtlusviis. Tea, et igas asukohas on oma norm... 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eri - Rühmatöö "Litsentsimise kitsaskohtade juhtumipõhine uurimine" arvustus

8. Nädal - Tänane IT proff