Eri - Rühmatöö "Litsentsimise kitsaskohtade juhtumipõhine uurimine" arvustus

Aeg on vaadata üle üks antud aine raames mõni loodud rühmatöö mis oleks huvitav ja annaks võimaluse millegi vajalikuga lähemalt tutvuda. Valisin välja töö nimega "Litsentsimise kitsaskohtade juhtumipõhine uurimine". Antud tööga on võimalik lähemalt tutvuda siin. Tingituna, et litsentside kasutus on väga aktuaalne siis analüüsime teatud aspekte lähemalt.

Teemavalik


Teema on tänapäeval aktuaalne ja seega on tegemist hea valikuga. Litsentsidega kaasneb hulgaliselt erinevaid nüansse millele on vajalik tähelepanu pöörata, et mitte eksida ja sattuda pahandustesse. Kasutades kellegi teise loomingut on vajalik järgida kindlaid etteseatud piiranguid. Antud töö on heaks sissejuhatuseks mõistmaks natuke erinevaid litsentside tüüpe ja juhtumeid mis on ajaloos probleeme valmistanud.

Vaatenurk


Töökäik on selgelt jaotatud ja struktureeritud. Läbi on käidud kergelt nii ajalugu, tarkvara litsentside tüübid, litsentsi tüüpide puudused, erinevad juhtumid ja litsentside edasine areng. Töö on keskendunud peamiselt erinevatele vabavara litsentsidele ja nendega seonduvatele juhtumitele ajaloos. Kasutatud on võrdlusteks häid näiteid tuntud firmade kohta mis on võimelised kõnetama enamus lugejaid. Sellised näited lihtsustavad teabe omandamist ja meeldejäämist.

Käsitlus


Teema on aktuaalne ja sobilik. Töö on hästi struktureeritud ja seeläbi ka loetav. Teemat on arendatud kergelt pinnalt samas täpsustades sügavamalt kus on tarvilik.

Allikad ja viitamised


Informatsioon on värske ja kasutatud on viimase aja andmeid. Näiteks on välja toodud, et Microsofti ja Oracle vaheline kohtus käik on lükatud edasi tingituna maailmas levivast COVID19 pandeemiast. Töös on kasutatud referentsiks 52 viidet mis annab aimu, et informatsiooni otsiti kokku erinevatest paikadest ja seeläbi uuriti teemat süvitsi. Viiteid on korrektselt kasutatud.

Kokkuvõttes on tegemist huvitava ja aktuaalse teemaga mida on oskuslikult käsitletud ja analüüsitud. Antud töö on tutvumiseks sobilik kõigile kel huvi vabavaralitsentside maailmaga teha esimene tutvus.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 5 - Tea kus sa oled

8. Nädal - Tänane IT proff