9. Nädal - IT juhid

Oma ettevõtte juhtimine on suur ülesanne. Selleks on võimalik valida väga mitmeid erinevaid "radu" ja stiile. Seekord vaatame lähemalt mõnda juhti ja uurime kuidas nad on ettevõtte ja töötajatega ringi käivad.

Juht


Antud tüüpi stiili heaks näiteks on Amazoni looja Jeff Bezos. Oma olemuselt on olnud Jeff alguselt peale kaugele nägija. Tema algne elutarkus oli tugevalt seotud interneit levikuga ja tal oli nägemus, et sellega peab olema ta seotud. Tema mõttetera "Get Big Fast" on laialdane ja tempokas. See mõjub ettevõtte töötajatele inspireerivalt ja annab eelduse kõigile rohkem pingutada. Tema nägemus tööst ja eraelust on, et need on kui sümbiooosis omavahel ja peavad täiendama teineteist. Lähemalt on võimalik lugeda Jeff Bezose stiilist siit.

Seega on juhi tüüpi ettevõtja kindla sihiga ja oma olemuselt kindlasti mingil määral ka autoritaarne kelle arvamust tuleb kuulata, aksepteerida ja vastavalt sellele ka käituda. Töös tuleb antud juhi all näha vaeva mis annab aluse kahele võimalikule tulemusele - kiire tõus tippu või tugev kukkumine põhja.

Arengumootor


Kui teemaks ja juhinduseks ettevõtte juhtimisel on areng uude suunda on sobilik näitena välja tuua Mark Zuckerberg kes on tuntud kui Facebook-i looja. Tema stiili iseloomustavad: traditsioonidest mööda minemine, tõketest eemaldumine, selge vaade tulevikku, kartmatus teha asju mis igapäevamaailmas oleks tabu, olla ise igal hetkel seotud oma ettevõttega ja lihtsalt olla olemas oma töötajatele. Kui kellelgi on idee on see võimalik ka kiirelt ja efektiivselt ette kanda. Selline sttil on tetud mõttes agressiivne just tänu oma kõigile uuendustele mis on vaja "lennult" välja mõelda ja seeläbi luua nii-öelda uusi arengu võimalusi. Lähemalt on võimalik lugeda Mark Zuckerbergi stiilist siit.

Juhti iselomustab kindlast mõtlemine "väljaspool kasti" ja julgus riskida, et saavutada oma soovitud eesmärgid mis ei pruugi isegi enne lõpuni jõudmist juhile endale teada täpselt.


Kokkuvõttes on juhtimis stiile mitmeid ja igal on omad plussid ja miinused. Täna väljatoodutest on kindlast efektiivsed mõlemad. Kui on kindel soodumus minna edasi oma vaadetega on hea valik juhi stiil. Soovides aga areneda laiemalt ja innovatiivsemalt on kasulikum valida nii-öelda arengumootori stiil.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eri - Rühmatöö "Litsentsimise kitsaskohtade juhtumipõhine uurimine" arvustus

Nädal 5 - Tea kus sa oled

8. Nädal - Tänane IT proff